Попри обіцянку Кожем'якіна, «Батьківщина» проігнорувала обидва законопроекти про Конституційний суд

Читать на русском
Батьківщина не проголосувала за жоден законопроект щодо Конституційному суду – всупереч обіцянці Андрія Кожем'якіна.
Андрій Кожем'якінФото: Вадим Чуприна

Незважаючи на обіцянку члена парламентської фракції «Батьківщина» Андрія Кожем'якіна про те, що політична сила підтримає законопроект про Конституційний суд, депутати фракції проігнорували обидва документи, що стосуються КСУ.

Про це за результатами перевірки відповідного обіцянки Кожем'якіна стало відомо «Слову і Ділу».

Про те, що «Батьківщина» проголосує за відповідний проект закону, депутат заявив 16 січня. Він, утім, не уточнив, про який із двох законопроектів щодо КСУ, котрі чекають на розгляд, ідеться – про основний (№5336) чи альтернативний (№5336-1).

Андрій Кожем'якінНародний депутат України
Кожем'якін заявив, що «Батьківщина» підтримає законопроект про Конституційний судСказано 16 січня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак під час голосування за обидві законодавчі ініціативи 18 січня жодна з них не була підтримана парламентом. Більшість депутатів-членів фракції «Батьківщини» за них також не голосували.

9 лютого Рада повторно розглянула законопроекти, і перший із них (№5336) був відхилений, а за другий (№5336-1) проголосували 239 народних обранців, в результаті чого він був ухвалений за основу. Серед тих, хто підтримав документ, був лише 1 представник «Батьківщини».

Таким чином у досьє Кожем'якіна на «Слові і Ділі» вже 11 невиконаних обіцянок. В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він на 132-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: