У Росії День патріотизму хочуть прив'язати до дати запровадження контрсанкцій

Читать на русском
Міністерство культури Росії підтримало установити в РФ Дня патріотизму в річницю введення контрсанкцій.

Міністерство культури Росії підтримало ініціативу заснувати в Росії День патріотизму і відзначати його 6 серпня - в річницю запровадження продуктового ембарго у відповідь на санкції Заходу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На думку Мінкультури Росії, ця законодавча ініціатива заслуговує на увагу. У той же час дане питання доцільно розглядати з урахуванням широкого громадського обговорення та проведення історико-хронологічній експертизи з боку Російської академії наук», - заявив перший заступник міністра культури РФ Володимир Аристархов.

У міністерстві культури також нагадали про необхідність фінансово-економічного обґрунтування, оскільки святкування Дня патріотизму вимагає виділення бюджетних коштів.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков на запитання, як він ставиться до цієї ідеї, заявив, що в Кремлі «не мають ніякого відношення» до пропозиції міністерства культури, і висловив сумніви, що така пропозиція дійсно було зроблено.

Раніше з ініціативою встановити нову пам'ятну дату звернувся до керівництва Держдуми президент Асоціації підприємців з розвитку бізнес-патріотизму «Аванті» Рахман Янсуков.

Нагадаємо, 6 серпня 2014 президент Росії Володимир Путін підписав указ про введення контрсанкцій - заборону ввезення в країну продуктів з США, ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. Таким чином Москва відповіла на санкції, введені відносно неї після анексії Криму та втручання Росії в конфлікт на сході України. Пізніше в указ було внесено ще кілька країн.

З липня 2015 виявлені в Росії санкційні товари почали знищувати. За даними Россільгоспнагляду, на кінець січня 2017 знищено майже 9000 тонн овочів і фруктів, а також більше 300 тонн м'яса, молока і сирів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: