Попри обіцянку Авакова, монополія на виготовлення автомобільних номерів не скасована

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку Авакова, право виготовлення автомобільних номерів досі не передане приватним компаніям.
Арсен АваковФото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков так і не зміг виконати власну обіцянку щодо передачі права виготовляти автомобільні номери кільком компаніям, аби зруйнувати монополію на ринку.

Зробити це «найближчим часом» він пообіцяв ще в червні минулого року, констатує «Слово і Діло».

Міністр тоді повідомив, що держава буде видавати id-ідентифікацію на основі якої друкуватимуть номер в будь-якій з десяти ліцензованих компаній.

Проте до кінця 2016 року ця ініціатива так і не була втілена в життя. Відповідно до офіційного листа МВС, направленого у відповідь на запит «Слова і Діла» 27 січня цього року, наразі лише триває напрацювання деталей реалізації id-ідентифікації для друку автомобільних номерів на ліцензованих підприємствах, а також готується нормативно-правова база.

Враховуючи те, що з моменту реєстрації обіцянки минуло вже більше, ніж півроку, а значного просування в цьому питанні досі немає, «Слово і Діло» присвоює цій обіцянці міністра внутрішніх справ статус «не виконано».

Всього в досьє Авакова 142 обіцянки, 69 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності членів уряду він на 9-й позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: