Луценко прокоментував витівку Гончаренка під німецьким посольством

Читать на русском
За фактом хуліганських дій нардепа Гончаренка біля посольства ФРН прокуратурою Києва порушено кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство).

Проти народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексія Гончаренка порушено кримінальне провадження за фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини в Києві.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кваліфікацією частини 1 статті 296 КК України (хуліганство). Органами столичної прокуратури буде забезпечено повне, об'єктивне та неупереджене розслідування цього факту», – написав він.

Як повідомлялося, 8 лютого нардеп Олексій Гончаренко написав червоною фарбою на фрагменті Берлінської стіни біля посольства Німеччини в Києві слово Nein! («Ні»). Парламентар заявив, що зробив це на знак протесту проти заяви німецького посла Ернста Райхеля про можливість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.

Нагадаємо, що посол Німеччини Ернст Райхель забрав свої слова назад.

«Слово і Діло» зафіксувало 127 обіцянок генерального прокурора України Юрія Луценка, 45 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 35%. Із повним переліком обіцянок генпрокурора можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: