Порошенко прокоментував імовірність виборів на Донбасі в присутності окупантів

Читать на русском
Не можна порівнювати ситуацію на сході України з тією ситуацією, яка мала місце в НДР, оскільки там іноземні війська були присутні на території країни за її згоди.
Порошенко, Меркель, Ципрас

Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу при наявності в регіоні окупаційних військ є неможливим.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом у четвер у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо заяви посла Німеччини й відповідного інциденту біля посольства, то тут моя позиція є такою: проведення виборів на окупованій території в присутності окупаційних іноземних військ є абсолютно неможливим», – сказав Президент.

За словами Порошенка, не можна порівнювати ситуацію на сході України з тією ситуацією, яка мала місце в НДР, оскільки там іноземні війська були присутні на території країни за її згоди.

Порошенко попросив Фінляндію тиснути на РосіюПрезидент України Петро Порошенко звернувся до президента Фінляндії Саулі Нійністе з проханням посилити тиск на Росію в питаннях звільнення українських заручників з окупованих територій та з РФ.

«Можна провести паралелі з російською базою в Севастополі. Ми багато разів проводили вибори, коли російські війська з дозволу України були присутні на базі в Севастополі. І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують «просунути» проведення виборів під дулами автоматів», – підкреслив Президент України.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками зустрічі з главою грецького уряду Алексісом Ципрасом заявив, що Україна та Греція виступають за створення міжурядової комісії з питань двостороннього співробітництва.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували заяву посла країни Ернста Райхеля й зазначили, що ФРН буде керуватися положеннями Мінських угод при врегулюванні кризи на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: