Парламент Шотландії проголосував проти Brexit

Читать на русском
Парламент Шотландії проголосував проти запропонованого прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей плану щодо виходу країни з ЄС.

Парламент Шотландії переважною більшістю голосів проголосував проти ухвалення запропонованого прем'єром Великобританії Терезою Мей плану щодо виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє UK.Reuters, передвет «Слово і Діло».

У Британії завершилися слухання щодо BrexitУ Великобританії закінчилися слухання щодо виходу країни зі складу ЄС, що тривали чотири дні.

«Це (голосування – Ред.) є перевіркою того, чи прислухаються до голосу Шотландії, чи звернуть увагу на наші бажання в рамках цього процесу», – заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен перед голосуванням.

В уряді Шотландії заявляють, що британський уряд не виконує свою обіцянку розглянути шотландські пропозиції щодо Brexit.

«Досі уряд Великобританії не запропонував жодного компромісу у відповідь, він навіть не дивився наші пропозиції», – сказав міністр Шотландії Майкл Рассел.

Як відомо, під час референдуму щодо Brexit більшість виборців у Шотландії проголосували за те, щоб залишитися в ЄС.

У Франції, Німеччині та Великобританії засудили рішення Трампа щодо біженцівУ Франції, Німеччині та Великобританії вважають неприпустимим рішення нового президента США Дональда Трампа тимчасово відмовитися від прийому біженців із низки країн та посилити міграційні вимоги.

Нагадаємо, британський парламент ухвалив законопроект про Brexit у другому читанні.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Brexit може бути запущений на початку березня.

Зазначимо,перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що після постанови рішення Верховного суду Британії стає «більш очевидним» те, що Шотландія має провести новий референдум про незалежність, і анонсувала нову законодавчу ініціативу, яка дозволить шотландському парламенту голосувати за Brexit.

Зазначимо, що майже дві третини шотландців не підтримують ідею проведення референдуму про незалежність у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: