Суд заборонив знищувати дані про телефонні дзвінки періоду Євромайдану

Читать на русском
Заарештовано сервери з інформацією про вхідні та вихідні з'єднання всіх абонентських номерів. Це рішення стосується також інформації про надіслані та отримані текстові та інші повідомлення – SMS, MMS.

Печерський районний суд Києва заарештував сервери, на яких зберігаються дані про телефонні з'єднання всіх абонентських номерів усіх мобільних операторів України із січня до березня 2014 року.

Рішення зафіксовано у визначеннях суду від 17 січня, передає «Слово і Діло».

Заарештовано сервери з інформацією про вхідні та вихідні з'єднання всіх абонентських номерів на території України із зазначенням дати й часу таких з'єднань, тривалості, абонентських номерів, з якими вони відбулися, а також серійний номер мобільного пристрою.

Це рішення стосується також інформації про надіслані та отримані текстові та інші повідомлення (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) з цих номерів із зазначенням дати й часу відправлення, отримання, абонентських номерів, з яких вони надійшли або на які відправлені, про місця перебування абонентських номерів із зазначенням адрес базових станцій.

З клопотанням про арешт до суду звернулася Генпрокуратура в рамках розслідування справи про події на Майдані, пояснюючи, що термін зберігання інформації про з'єднання абонентів в більшості випадків не перевищує трьох років. Однак ця інформація може знадобитися слідчим у майбутньому.

Під час обшуку в Кузьміна правоохоронці виявили золоту лопату – ЗМІПравоохоронні органи провели обшук у будинку екс-заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Суд задовольнив клопотання, наклав арешт і заборонив будь-яким службовим та посадовим особам компаній «Лайфселл», «МТС», «Трімоб» та «Укртелеком» розпоряджатися всіма носіями інформації в частині знищення, пошкодження, зміни, перетворення інформації за період з 18 січня до 16 березня 2014 року.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про взяття під варту опального українського бізнесмена Сергія Курченка.

Як повідомлялося раніше, Старобільський районний суд Луганської області продовжив голові фракції «Партії регіонів» у Верховній Раді попереднього скликання Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: