Китайський банк став найдорожчим банківським брендом

Читать на русском
Китайський банк обійшов за вартістю американський і став найдорожчим банківським брендом в світі.

За даними дослідження британського аналітичного агентства Brand Finance, Торгово-промисловий банк Китаю ICBC вперше визнаний найдорожчим банківським брендом в світі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

За підрахунками агентства, вартість банківського бренду ICBC у 2017 році досягла $47,8 млрд. За цим показником китайський гігант обійшов колишнього лідера - американський Wells Fargo ($41,6 млрд).

«Вже будучи найбільшим за розміром активів банком в світі, ICBC за рік підняв вартість свого бренду на 32% - до $47,8 млрд, що становить 20% від загальної ринкової капіталізації цього фінансового інституту ($239 млрд)», - йдеться в доповіді.

«Випадок з ICBC не є поодиноким. Потужний зростання в 17% і 13% також продемонстрували, відповідно, Будівельний банк Китаю (CCB) і Банк Китаю (BOC), які обійшли західні банки. При цьому CCB показав особливо хороші результати з показником $41,4 млрд: йому лише зовсім трохи не вистачило, щоб наздогнати Wells Fargo», - зазначають автори дослідження.

В першу десятку найдорожчих банківських брендів також увійшли американський Chase, Bank of China, Bank of America, Сільськогосподарський банк Китаю, Citi, британський HSBC і іспанський Santander.

Нагадаємо, раніше великий німецький банк Deutsche Bank оштрафували на 630 мільйонів доларів за відмивання грошей в Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: