Німеччина має спростувати заяву посла про вибори на Донбасі – Геращенко

Читать на русском
Верховна Рада висловила обурення словами посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про те, що провести вибори на Донбасі можна в присутності російських військ.
Ірина Геращенко

Верховна Рада висловила обурення словами посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про те, що провести вибори на Донбасі можна в присутності російських військ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

Вона зазначила, що така позиція є недипломатичною й образливою для українців, та йде врозріз із Мінськими угодами.

«Разом із колегами висловлюю обурення заявами посла Німеччини Ернста Райхеля про те, що вибори на Донбасі можуть пройти й за присутності російських військ. Вимагаємо пояснення та спростування», – наголосила Геращенко.

За її словами, вибори на Донбасі мають проходити за стандартами ОДІР/ОБСЄ, а також за українським законодавством, а не в присутності окупаційних військ. До того ж, ці заяви йдуть врозріз із офіційною позицією Німеччини й канцлера Ангели Меркель.

ПАРЄ хоче змусити Україну провести вибори на окупованій території – ЗМІПАРЄ готується вимагати від України парламентських виборів на окупованій території. Асамблея підтримала одну з поправок, запропоновану проросійськими депутатами.

«Це не перше некоректне, недипломатичне, публічне висловлювання посла, яке відверто підіграє окупанту. Й ми очікуємо жорсткої реакції українського МЗС на ці заяви. Та й німецького також. Можливо, варто Німеччині подумати про заміну посла, який викликав таке обурення серед усіх політичних сил, що формують парламент незалежної України», – підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, вчора міністр соцполітики України Андрій Рева заявив, що представник ООН «нахабно» втручається у внутрішні справи країни. Так він прокоментував заяву координатора систем ООН в Україні Ніла Вокера про невиплату пенсій жителям непідконтрольних українській владі територій Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: