Представник ООН «нахабно» втручається у внутрішні справи України – Рева

Читать на русском
Міністр соцполітики Андрій Рева називає втручанням у внутрішні справи країни заяву координатора систем ООН в Україні Ніла Вокера про невиплату пенсій жителям непідконтрольних владі України територій Донбасу.
Андрій РеваФото: www.radiosvoboda.org

Міністр соціальної політики України Андрій Рева називає втручанням у внутрішні справи країни заяву координатора систем ООН в Україні Ніла Вокера про невиплату пенсій жителям непідконтрольних українській владі територій Донбасу.

Про це міністр соцполітики заявив в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

«Такого нахабного втручання у внутрішні справи України я ще не бачив. Його мало хвилюють питання про те, що, наприклад, убивають наших військовослужбовців, про те, що йде війна, про те, що іноземні військові перебувають на нашій території. Його це не хвилює. Його хвилює тільки одне: щоб Україна платила пенсії людям, які перебувають на непідконтрольних територіях», – сказав міністр.

За його словами, питання виплати пенсій жителям ОРДЛО залежить від виконання всіма сторонами Мінських угод.

Рева розповів, скільки грошей потрібно для пенсій жителям окупованого ДонбасуУ Міністерстві соціальної політики України назвали суму коштів, необхідних для виплати пенсій жителям окупованого Донбасу.

«Відновлення соціальних виплат – це восьмий пункт Мінських угод. Сім попередніх пунктів, які пов’язані з припиненням вогню, відведенням важких озброєнь, – не виконані. Восьмий пункт буде виконуватися лише тоді, коли будуть виконані перші сім», – підсумував Рева.

Нагадаємо, раніше координатор систем ООН в Україні Ніл Вокер заявив, що Київ має поновити всі соціальні та пенсійні виплати людям, які проживають на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

Раніше повідомлялось, що Україна вимагає від Росії сплатити борги за воду та електроенергію, поставлені на Донбас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: