Меркель офіційно обрали кандидатом у канцлери Німеччини

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель стала офіційним кандидатом на цю ж посаду від партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз.
Ангела МеркельФото: Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель стала офіційним кандидатом на цю ж посаду від партій «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) і «Християнсько-соціальний союз» (ХСС).

Про це оголосили в понеділок, 6 лютого, на спільному засіданні президій обох партій, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Меркель на посаді канцлера підтримують дві третини німців64% жителів Німеччини вважають Ангелу Меркель гідним кандидатом на пост нового канцлера. Раніше Меркель офіційно заявляла, що буде висуватися на посаду канцлера вчетверте.

ХДС і ХСС зустрілися в Мюнхені, щоб обговорити, як завадити перемозі «Соціал-демократичної партії» на федеральних виборах у вересні. Меркель і лідер ХСС Хорст Зеехофер мають згодом представити спільну виборчу стратегію.

Зазначимо, вибори мають відбутися 24 вересня.

Нагадаємо, Меркель обіймає посаду канцлера Німеччини з листопада 2005 року. Раніше повідомлялося, що колишній президент Європарламенту Мартін Шульц став суперником Ангели Меркель на майбутніх виборах канцлера Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: