У Житомирській області мають намір легалізувати видобуток бурштину

Читать на русском
У 2017 році в Житомирській області планується створення обласного комунального підприємства, яке буде займатися видобутком бурштину.

Цього року в Житомирській області мають намір створити обласне комунальне підприємство, яке буде займатися видобутком бурштину.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, передає «Слово і Діло».

Поки політики обіцяють, бандити ділять український бурштин«Слово і Діло» вирішило нагадати політикам, що їм варто поквапитися з виконанням своїх обіцянок щодо бурштину, оскільки за дорогоцінне каміння вже проливається кров.

«Я, голова облради та депутати прийшли до висновку, що потрібно створювати комунальне підприємство. Думаю, іншого шляху у нас немає. Ми будемо рухатися до того, щоб в цьому році створити обласне комунальне підприємство. Як вона буде називатися – неважливо. Головне – це вирішити проблемне питання і направити в легальне русло. У мене немає ніяких особистих інтересів у бурштинових районах і не буде. Наступного тижня делегація з Житомирської області має намір відвідати Волинську область і подивитися, як вони створювали таке підприємство, обмінятися досвідом», - зазначив він.

Проект статуту цього підприємства містив 28 пунктів: видобуток корисних копалин, переробка природного каменю та виробництво виробів з нього; видобуток дорогоцінних металів і каменів з подальшим виготовленням і реалізацією виробів; видобуток торфу; виробництво вапна та гіпсових сумішей; розробка кар'єрів і рекультивація земель і т. д. Однак рішення про створення такого комунального підприємства так і не було прийнято.

Раніше, в Рівненській області конфіскували півцентнера бурштину.

Нагадаємо, що раніше були названі втрати України від нелегального видобутку бурштину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: