Дні «Ісламської держави» в Іраку полічені – ООН

Читать на русском
Спеціальний посланник генсека ООН в Іраку розповів про завершальний етап військової операції зі звільнення територій Іраку.

Спеціальний посланник генсека ООН в Іраку Ян Кубіш під час засідання Радбезу ООН заявив, що військова кампанія зі звільнення територій Іраку практично завершена.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Радіо ООН.

«У найближчому майбутньому операції зі звільнення Іраку завершаться. Дні так званої ІД завершені», – заявив Кубіш.

«Це заслуга іракських сил безпеки, сил народного ополчення, бійців курдських збройних формувань та добровольців, а також мучеників, які принесли себе в жертву боротьбі з міжнародними терористами ІД за вільний та єдиний Ірак», – зазначив він.

Сирія сьогодні: чи можна змусити вести переговори тих, хто роками один в одного стріляв?Політичний аналітик пояснив, чому США згодні вести переговори з РФ щодо Сирії, та оцінив засідання сторін в Астані.

За його словами, складною ситуація залишається в західній частині Мосула й «будь-яке різке скорочення масштабів наданої Іраку допомоги означатиме повторення помилок минулого».

Нагадаємо, 18 січня Ірак заявив про звільнення східної частини Мосула. Прем'єр країни наприкінці грудня повідомив, що для перемоги над «Ісламською державою» в Іраку потрібно ще три місяці.

За попередніми даними, до звільнених районів Мосула повернулися 49 тисяч мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: