Ірак почав операцію зі звільнення Мосула від «Ісламської держави»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок операції зі звільнення Мосула від бойовиків терористичної організації Ісламська держава.

В Іраку почалася наземна операція зі звільнення міста Мосул, яке протягом двох останніх років перебуває під контролем «Ісламської держави».

Про це в ніч на понеділок, 17 жовтня, повідомив в ефірі іракського телебачення прем'єр-міністр країни Хейдар аль-Абаді, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні я оголошую про початок цієї переможної операції, щоб звільнити вас від насильства й терору ІДІЛу», - заявив глава уряду, звертаючись до жителів Мосула.

В операції зі звільнення міста візьмуть участь збройні сили й поліція Іраку, а також бійці курдського ополчення. Підтримку з повітря будуть здійснювати літаки очолюваної США антиджихадистської коаліції.

Операція зі звільнення Мосула готувалася кілька тижнів. За цей час іракська армія підтягла до лінії фронту додаткове озброєння, а над самим містом постійно розкидалися листівки із закликом до бойовиків ІДІЛ залишити цю територію.

Мосул залишається останнім великим містом Іраку, контрольованим джихадистами, після того, як урядові сили вибили ІДІЛ із Рамаді, Ель-Фаллуджі і Тікріта. Воно було захоплене екстремістами влітку 2014 року в результаті запеклих боїв, що тривали кілька днів і призвели до численних жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, в березні цього року у східній провінції Діяла в Іраку бойовики так званої «Ісламської держави» здійснили черговий теракт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: