НАБУ перевірить закупівлю службових автомобілів Mitsubishi для Нацполіції

Читать на русском

Антикорупційне бюро перевірить Нацполіцію на предмет зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, при закупівлі Mitsubishi.

Детективи Національного антикорупційного бюро України почали досудове розслідування в справі про закупівлю позашляховиків для потреб Національної поліції.

Про це йдеться у відповіді на запит Transparency International Україна, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень».

Згідно з відповіддю НАБУ, розслідування почалося 23 січня цього року. Попередня кваліфікація кримінального злочину – ч.2 ст. 364. (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, що Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив закупівлю за переговорною процедурою для потреб оборони 16 листопада 2016 року. Планувалося придбати 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV на суму 959,5 мільйона гривень. А 14 грудня замовник уклав договір із ТОВ «НІКА Діамант» на суму 959,4 мільйона гривень. Активіст Олексій Тамразов звернув увагу на завищену ціну автомобілів.

Слід нагадати, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обговорив із президентом Mitsubishi знижку на автомобілі для Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: