Бойовики «ДНР» не пустили патруль ОБСЄ до Ясинуватої

Читать на русском
Спостерігачів спеціальної моніторіноговой місії ОБСЄ разом із першим заступником голови місії Александром Хугом не пустили до Ясинуватої.

Проросійські найманці терористичної організації «ДНР» не пустили патруль Спеціальної моніторинговий місії ОБСЄ до окупованого міста Ясинувата.

Про це йдеться в повідомленні в Twitter місії ОБСЄ в Україні, передає «Слово і Діло».

«Командир так званої «ДНР» «Злий» перешкодив доступу патруля СММ із Хугом до Ясинуватої», – йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що Хуг домовився 2 лютого працювати разом із представниками СЦКК у районі Донецької фільтрувальної станції, щоб ремонтники могли приступити до її відновлення, але бойовики не допустили спостерігачів до міста.

Іспит для США чи ключ до Маріуполя: навіщо Путіну штурм Авдіївки?Експерт із військових питань припустив, із чим може бути пов'язаний обстріл Авдіївки та чи посилить Захід тиск на Росію.

«Люди страждають. СММ не може потрапити на станцію та виконувати свою роботу», – повідомили в місії.

Вчора, 1 лютого, Тристороння контактна група в Мінську ухвалила заяву із закликом до повного припинення вогню в районі Авдіївки до 5 лютого. РФ надала письмові гарантії припинення вогню.

Нагадаємо, обстріл Авдіївки триває з 29 січня. В місті запроваджений надзвичайний стан. Сьогодні ситуацію на Донбасі обговорять на засіданні Радбезу ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: