Замість обіцяного нардепом Негоєм зниження ставка земельного податку зросла

Читать на русском
Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Федір Негой не впорався з обіцянкою знизити ставку земельного податку, яка натомість лише зросла.
Федір НегойФото з відкритих джерел

Представник фракції «Блоку Петра Порошенка» Федір Негой провалив обіцянку щодо зниження ставки земельного податку.

Її він дав у вересні 2014 року, балотуючись у народні депутати за 186-м мажоритарним округом, що на Херсонщині, нагадує «Слово і Діло».

Зокрема, в програмі кандидата йшлося про намір переглянути нормативно-грошову оцінку землі, понизити ставку земельного податку та зафіксувати її на період до виходу країни з кризи.

Коли ж «Слово і Діло» вирішило перевірити, як Негой виконує цю обіцянку, аналітики порталу з’ясували, що він не лише не подав жодної законодавчої ініціативи щодо зменшення та фіксації ставки земельного податку, але й не зміг запобігти його збільшенню.

Негой пообіцяв понизити ставку земельного податкуСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Річ у тім, що 28 грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила законопроект №1578 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», яким граничні показники ставок податку на землю були збільшені з 1% від нормативної грошової оцінки землі (фіксований розмір) до 3% (за винятком сільськогосподарських угідь та земель загального користування). При цьому, відповідно до закону, ставка податку не може перевищувати 12% від нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, що перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної й комунальної власності).

І хоча під час голосування за законопроект сам народний депутат Негой у сесійній залі був відсутній, це не звільняє його від відповідальності за виконання цієї обіцянки. Загалом провалених зобов’язань у досьє політика вже 5, а от виконаного поки що немає жодного.

Переглянути загальний рейтинг відповідальності депутатів українського парламенту можна за посиланням.

Негой не инициировал ни одной законодательной инициативы по уменьшению земельного налогаSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: