Правозахисники заявляють про погіршення стану свободи слова в світі

Читать на русском
Правозахисна організація Freedom House заявляє про погіршення стану свободи слова в світі.

Міжнародна правозахисна організація Freedom House заявляє про погіршення стану свободи слова в світі за 2016 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Популістські і націоналістичні сили здійснили значний прорив в демократичних державах в 2016 році, в той час як авторитарні сили потурали грубим актам агресії», - йдеться в прес-релізі міжнародної правозахисної організації Freedom House.

За даними правозахисників, серед 195 країн, які брали участь в оцінці, 87 країн (45%) були відзначені як «вільні», 59 країн (30%) - «частково вільні», а 49 країн (25%) - «не вільні».

У 2016 році в світі загинули 74 журналістиЦього року в усьому світі загинули 74 журналісти в зв'язку з роботою. Про це йдеться в щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Репортери без кордонів.

У той же час 67 країн показали зниження політичних прав і громадянських свобод в 2016 році, і тільки в 36 країнах зафіксовано досягнення.

«Ми бачимо лідерів і нації, які переслідують свої власні вузькі інтереси без значущих обмежень і незважаючи на загальні досягнення від світового миру і свободи», - зазначив один з авторів доповіді Арч Паддінгтон.

У доповіді наголошується, що рівень свободи в світі продовжує падати одинадцятий рік поспіль, починаючи з 2006 року.

Серед причин, які вплинули на нинішнє зниження свободи в світі, автори відзначили вихід Британії з ЄС, ряд антидемократичних дій нового уряду в Польщі, досягнення націоналістичних ксенофобських партій в Європі і перемогу на виборах президента в США Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила порушення свободи слова на окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: