НБУ до кінця року перевірить роботу всіх обмінників в Україні

Читать на русском
Національний банк України за півроку провів 362 перевірки пунктів обміну валют небанківських фінансових установ і планує до кінця року охопити перевірками всю територію України.
Фото: Reuters

Національний банк України за півроку провів 362 перевірки пунктів обміну валют небанківських фінансових установ і планує до кінця року охопити перевірками всю територію України.

Про це повідомляється на сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

У повідомлені уточнюється, що більшість виявлених порушень не є істотними й можуть бути усунені самостійно.

За інформацією регулятора, перевірки проводилися в Києві та Київській області, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Рівненській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

«Мета Нацбанку – виявити системні порушення в роботі небанківських фінансових установ України та допомогти їм самостійно усунути виявлені недоліки. В більшості випадків саме так і відбувається. Однак іноді реакція власників обмінних пунктів на перевірки НБУ викликає подив. Деякі з них, дізнавшись про перевірку, тимчасово закривають обмінники, що наштовхує на думку про бажання приховати якісь серйозні порушення в роботі цих пунктів», – зазначив директор департаменту фінмоніторингу НБУ Ігор Береза.

Українці винесли з банків $11 мільярдівПопередні результати роботи банків у 2016 році свідчать про те, що за два роки з банківської системи фізичні особи вивели $11 млрд.

За його словами, такі дії дають привід регулятору додатково перевірити діяльність цих небанківських фінустанов.

У Нацбанк нагадали, що станом на 1 січня генеральні ліцензії на проведення валютообмінних операцій мали 30 небанківських фінустанов та «Укрпошта».

Раніше повідомлялося, що мережа небанківських валютних обмінників зросла на 55%, а в Києві з'явилися фальшиві пункти обміну валют.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: