Рейтинг народних депутатів: хто в Раді працює, а хто лише обіцяє

Читать на русском

Із наближенням кінця року заведено підбивати підсумки роботи різних інституцій та установ. «Слово і Діло», що стежить за рівнем відповідальності політиків топ-рівня, також долучається до цього процесу. Цього разу пропонуємо вашій увазі поточний рейтинг виконання обіцянок депутатами Верховної Ради України.

Як відомо, портал веде лік як виконаних, так і провалених зобов’язань чиновників і депутатів, відображаючи їх у відсотковому співвідношенні до загальної кількості обіцянок кожного політика. Якщо поглянути на антирейтинг народних депутатів, тобто список тих, хто виконує обіцянки найгірше, то його очолює нардеп від «Народного фронту» Віктор Романюк. У нього 9 невиконаних обіцянок, тобто 69%. Слідом за ним іде Артем Ільюк із депутатської групи «Відродження» (67% обіцяного не виконано), третім у списку найбільш безвідповідальних депутатів виявився позафракційний Костянтин Жеваго (65% провалених зобов’язань).

У той же час, в парламенті є депутати, що набагато зваженіше ставляться до того, що вони обіцяють. До таких належать Микола Кучер із БПП (12 або 86% виконаних обіцянок), його колега по фракції Андрій Вадатурський (79% реалізованих зобов’язань) і позафаркційний Дмитро Добродомов (63% успішного виконання обіцянок).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» публікувало список найбільш відповідальних та безвідповідальних міністрів уряду за підсумками року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: