Телефонна розмова Путіна з Трампом: експерт розповів, чого чекати після переговорів

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Те, що Трамп зараз говорить, можна множити на нуль. Сьогодні йому покажуть відео з промовою, а завтра він заявить, що це монтаж.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи заяву Трампа про спробу порозумітися з РФ.

«Зараз ми можемо тільки передбачати, що буде, але зрозуміло, що саме переговори можуть стати показником того, як налаштований Трамп до Росії. За великим рахунком, про РФ нічого однозначного він взагалі поки не говорив. Йшлося про налагодження відносин у контексті сирійського питання», – розмірковує політолог.

«Коли ми зі свого боку говоримо про відносини РФ та США, то маємо на увазі українське питання, але в світі є дві позиції щодо Росії – ставлення до Сирії, ІДІЛ та України. Те, що РФ накоїла в Сирії, для світу є більш страшним питанням. Про це Трамп і говори», – вважає експерт.

Якщо щодо РФ Трамп хоча б щось говорить, то щодо України він узагалі мовчить, попри те, що журналісти як мінімум 5 разів акцентували його увагу на цьому питанні. Питання України Трамп обходить стороною.

На його думку, з огляду на ситуацію станом на зараз, може бути два варіанти.

«Є два варіанти: або в Трампа позиції поки немає, або є, але вона нікому не сподобається, в тому числі й Україні. Одне з двох. Якраз після переговорів з РФ ми почуємо заяви, які дозволять зрозуміти, в якому напрямку нам працювати. Поки що можна сказати, що Трамп працює досить безглуздо, використовуючи популізм», – вважає Андрій Горбенко.

Про те, хто увійшов до президентської команди Дональда Трампа, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Команда «Т». Хто буде допомагати Трампу управляти США».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: