У Росії розповіли, скільки поїздів пустять в обхід Донбасу після будівництва нової дороги

Читать на русском
Новою залізницею в обхід території України біля Луганської області на ділянці Журавка-Міллерове пустять до 240 пасажирських і вантажних поїздів на добу.

Пропускна здатність двоколійної електрифікованої залізниці в обхід території України на ділянці Журавка-Міллерове біля Луганської області України після її введення в експлуатацію складе до 240 пасажирських і вантажних поїздів на добу в двох напрямках.

Про це повідомив віце-президент РЖД Олег Тоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Пропускна здатність цієї ділянки після завершення будівництва відповідатиме графіку. Тільки в літньому періоді пасажирських поїздів йде 62 в кожен бік і стільки ж товарняків», – сказав Тоні.

Наразі в будівництві залізничної гілки беруть участь 2,5 тис. будівельників і 1,5 тис. одиниць техніки. Залізниця в обхід території України проходитиме територіями Воронезької та Ростовської областей. На 140 кмв шляхів мають з'явитися сім станцій (дві у Воронезькій, п'ять – у Ростовській областях).

Україна і Молдова будують залізницю в обхід Придністров'яУкраїна і Молдова починають будівництво ділянки залізниці Бессарабка-Березине в обхід Придністров'я.

Керівництво РЖД заявляє, що навмисно проектувало магістраль в обхід населених пунктів. Запуск обхідної залізниці запланований на 15 серпня 2017 року.

Нагадаємо, що на території України розташована ділянка протяжністю 26 кілометрів на лінії Розсош-Чорткове-Міллерове. Для продовження її використання компанією РЖД потрібне було міжурядове врегулювання. Після початку бойових дій на Донбасі в Росії вирішили відмовитися від експлуатації цієї ділянки.

Нагадаємо, що ВАТ «Російські залізниці» підвищило тариф на транзит українських вантажів на 13,4% через сухопутні прикордонні переходи Московської та Південно-Східної залізниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: