В РФ скасували кримінальне покарання за побої в сім'ї

Читать на русском
Державна дума РФ ухвалила законопроект про декриміналізацію побоїв у сім'ї. В третьому й остаточному читанні за документ проголосували 380 депутатів.

Державна дума РФ ухвалила законопроект про декриміналізацію побоїв у сім'ї.

Про це повідомляє «Медуза», передає «Слово і Діло».

Документ переводить побої близьких родичів із розряду кримінальних злочинів до адміністративних правопорушень у випадках, коли такий проступок вчинено вперше. В разі повторного порушення винному загрожує кримінальна відповідальність.

Під час першого читання Держдума РФ відхилила поправку, внесену депутатами від КПРФ Юрієм Синельщиковим і Тамарою Плетньовою. Вони пропонували залишити кримінальне покарання за нетяжкі побої щодо дітей, вагітних жінок та немічних громадян.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін раніше висловився на підтримку законопроекту про декриміналізацію нетяжких побоїв у сім'ї.

Він пояснив, що результати соцопитувань свідчать про те, що більшість росіян підтримують декриміналізацію побоїв у сім'ї, які не призводять до тяжких наслідків.

«Коли ми говоримо про сім'ю, потрібно зробити все, щоб зміцнити сім'ю. Нам важливо, щоб не було втручання в сім'ю», – підкреслив Володін.

Нагадаємо, раніше в РФ узаконили застосування фізичної сили до ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: