У РФ відкрили нову кримінальну справу проти командирів ЗСУ

Читать на русском
У Слідчому комітеті Росії заявили, що українські військові причетні до обстрілу російської території в 2014 році.

Слідчий комітет РФ сфабрикував чергову «кримінальну справу» проти українських військових. Цього разу раз нібито в зв'язку з «обстрілом російської території в 2014 році».

Про це повідомляють у прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

Окупанти відкрили справу за ст. 105, ст. 317 КК РФ (вбивство, замах на вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів) щодо командира 72-ї ОМБр Андрія Грищенка (зараз обіймає посаду командувача оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ), а також командира 27-го РАП ЗСУ, полковника Валерія Ісмаїлова.

День ЗСУ: коли в Україні призначали найбільше генеральських чинів?У День української армії «Слово і Діло» вирішило дослідити, звідки взялося поняття «паркетний генерал».

«Триває розслідування кримінальної справи за фактом обстрілу російської території в червні-серпні 2014 року ... Встановлено, що ці обстріли проводилися з великокаліберної зброї – самохідних артилерійських установок, а також реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

У Слідчому комітеті країни-агресора стверджують, що «в рамках кримінальних справ проведено десятки оглядів місць події, 140 судових експертиз, допитано понад тисячу свідків».

Після захоплення Криму збройна агресія Росії проти України продовжилася на Донбасі, де Москва створила терористичні організації «ДНР» та «ЛНР», що захопили за підтримки РФ частину Донецької та Луганської областей. Обидві організації фінансуються й утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси й пальне.

Раніше повідомлялося, що за 2016 рік Збройні сили України провели понад п'ятисот навчань як на території України, так і за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: