В Україні зміняться тарифи на мобільний зв'язок

Читать на русском
Через те, що інтернет-трафік дедалі активніше витісняє голос і СМС, мобільні оператори зараз працюють над впровадженням тарифних планів, у яких буде обмежена кількість безкоштовних дзвінків, але при цьому збільшення інтернет-трафіка.

Українські мобільні оператори заговорили про поступове «відмирання» класичних телефонних дзвінків і СМС. Із кожним роком українці дедалі менше телефонують і дедалі активніше користуються мобільним інтернетом. Не в останню чергу – через розвиток і розширення 3G покриття в країні.

Про це повідомляє UBR, передає «Слово і Діло».

Хоча в невеликих населених пунктах поки ще, як і раніше, «в тренді» стандартні голосові дзвінки та СМС, коли оператор розширює покриття на якусь нову територію, обсяг користування інтернетом протягом одного-двох тижнів зростає в 2-4 рази. Тому одним зі своїх основних завдань мобільні оператори бачать зараз розвиток саме 3G покриття.

«За голосовим трафіком іде приріст, але незначний, СМС-ки, навпаки, «падають», а «дата» дуже сильно зростає, мінімум вдвічі на рік. Все йде до того, що весь голосовий і дата-трафік почне переміщуватися до інтернет-каналів», – зазначила керівник відділу зв'язків із громадськістю Vodafone Україна Вікторія Рубан.

У Lifecell за 2016 рік обсяг інтернету, використаного в мережі 3G+ компанії, взагалі зріс у 7 разів.

«Таке зростання зумовлене не лише динамічним розгортанням 3G+ мережі, яка покриває вже понад 6500 населених пунктів, але й високим проникненням смартфонів у нашій мережі (52,7% на кінець третього кварталу 2016 року)», – розповів начальник департаменту споживчого маркетингу Lifecell Дмитро Дзябура.

Деякі мобільні оператори незабаром відмовляться від старих тарифних планів, замінюючи їх новими, а на решту піднімуть ціни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що великий мобільний оператор виходить на ринок фінансових послуг у 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: