Інтернет-гігант Yahoo! змінює назву

Читать на русском
Компанію Yahoo! продадуть за 4,83 мільярда доларів США, угода включає інтернет-бізнес Yahoo та частину нерухомості компанії.

Компанія Yahoo!, яка володіє другою за популярністю пошуковою системою в інтернеті, змінить назву на Altaba після того, як контрольний пакет акцій придбає компанія Verizon.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Після завершення угоди в Yahoo! зміниться керівництво. Так, замість виконавчого директора Марісси Майєр, яка також має досвід роботи в Google, цю посаду обійме Ерік Брандт із ради директорів Yahoo!. За версією Wall Street Journal, нова назва є поєднанням слів «альтернатива» та Alibaba.

Компанію продадуть за $4,83 млрд. Угода включає інтернет-бізнес Yahoo! та частину нерухомості компанії.

Довідка: Yahoo! була створена в 1995 році студентами Стенфордського університету Девідом Філом і Джеррі Янгом. Більше ніж 20 років компанія залишалася самостійною. Основою компанії були пошукова система, електронна пошта та ще низка інтернет-сервісів. Глобальна аудиторія Yahoo! перевищує 1 млрд активних користувачів щомісяця, в тому числі 600 млн активних користувачів мобільних телефонів

Нагадаємо, що Yahoo! встановила черговий злам системи, який відбувся в серпні 2013 року, коли були викрадені дані понад 1 мільярда користувачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: