В Україні стало більше виробників органічної продукції

Читать на русском
В Україні за останні 5 років кількість виробників органічної продукції зросла на 90 відсотків.

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що за останні 5 років в Україні кількість виробників органічної продукції зросла на 90 відсотків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МінАПК.

«Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми хочемо, щоб цей процес був більш системним і був значно зримо і всередині країни і за її межами. Галузь одна з найдинамічніших. За п'ять років у нас приріст 90%», - сказав Кутовий.

Глава аграрного міністерства повідомив, що на сьогодні органіка має в обробці всього 400 000 га. «Я вважаю, що ця цифра може бути збільшена в декілька разів абсолютно легко», - сказав Тарас Кутовий і додав, що органічна продукція в світі стає все більше актуальним питанням в плані філософії споживання. «У переговорах міжнародні партнери згадують, що за певних умов, незважаючи на закритість для імпорту своїх ринків, вони готові приймати до себе органічну продукцію. Вважаю це дуже хороший показник. Насправді попит на органічну продукцію дуже колосальний», - підкреслив міністр.

Окремо Тарас Кутовий зупинився на питанні внутрішнього споживання продукції органічної галузі: «Наші люди повинні розуміти, що виробництво органічної продукції дійсно можливо. І що воно дійсно є особливим. Що це не просто якийсь ярлик в магазині, не просто якийсь значок, не просто рекламна кампанія. Що органічний продукт - це нелегка праця і гідна якість».

Нагадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів заявила, що Україна прагне стати виробником органічних продуктів харчування світового масштабу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: