На столичні маршрутки встановлять антиалкогольні блокіратори

Читать на русском

Київська міськрада хоче оснастити всі столичні маршрутні таксі антиалкогольними блокаторами.

Транспортна комісія Київради має намір обладнати всі столичні маршрутки алкогольними блокаторами, які не дають завести транспортний засіб п'яному водієві.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Київради Олександр Пабат.

«Про те, що щоденний ранковий медконтроль не актуальний свідчать численні фото та відео в соціальних мережах. При бажанні, водій завжди знайде можливість дозаправитися після медогляду, в дорозі. Тому, ми пропонуємо впровадити обов'язковий постійний контроль водія транспортного засобу на допустимі вмісту алкоголю в організмі, а також показники стану здоров'я та інші норми, актуальні для перевізника протягом всього дня», - написав Пабат.

Алкоблокіратор підключається до приладової панелі, зв'язується з електронною системою автомобіля і автоматично блокує запуск двигуна, якщо концентрація алкоголю в повітрі перевищують норму. Відзначається, що Київрада планує звернутись з цією пропозицією до Верховної Ради.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підняття мінімальної зарплати не є підставою для підвищення цін на проїзд в громадському транспорті, а ті, хто вже підняв ціни, просто наживаються на ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: