У Нацполіції вакантними залишаються близько 20 тисяч посад

Читать на русском
Заступник начальника Нацполіції Костянтин Бушуєв розповів, що рівень браку кадрів в поліції коливається в залежності від регіону. Він зазначив, що вакантними залишаються близько 20 тисяч посад.
Фото: УНІАН

Рівень нестачі кадрів коливається в залежності від регіону.

Про це в Харкові розповів журналістам заступник начальника Національної поліції Костянтин Бушуєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Ми говоримо про те, що він (некомплект – Ред.) коливається у межах близько 20 тисяч особового складу. Але якщо врахувати ті темпи, з якими починаємо роботу з усунення цієї проблеми, сьогодні оголошені конкурси на заміщення вакантних посад на близько 3,2 тисяч одиниць. До кінця року ми хочемо збільшити в силу відсутності чи наявності ресурсів цю цифру до 8 тисяч», – повідомив Бушуєв.

За його словами, особлива увага приділяється комплектуванню особовим складом підрозділів патрульної поліції.

У Нацполіцію оголосять додатковий набірНаціональна поліція України до кінця січня оголосить додатковий набір в патрульні поліцейські.

Бушуєв наголосив, що рівень некомплектності не є однаковим у різних областях України. «Не можна сказати, що це конкретно якийсь підрозділ. Некомплект абсолютно різний. У різних областях по-різному: десь не вистачає слідчих, десь більше не вистачає кримінального розшуку, десь – більше забезпечення. Тобто це не та категорія, що можна сказати, що провал у конкретному напрямку», – зауважив він.

Нагадаємо, до початку лютого комісія з відбору керівника Нацполіції сподівається завершити конкурс і обрати керівника структури. Однак сьогодні стало відомо, що в.о. голови Нацполіції Вадим Троян передумав брати участь у конкурсі на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: