Мінінфраструктури запропонувало поетапно підвищувати ціни на квитки

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури України розповіли, як буде проходити процес підвищення цін на пасажирські залізничні перевезення.

Міністерство інфраструктури пропонує поетапне підвищення цін на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні в 2017 році з 1 квітня на 10% та з 1 жовтня на 10% у всіх категоріях поїздів і вагонів (окрім вагонів 1-го класу поїздів «Інтерсіті+»).

Про це йдеться в проекті наказу відомства «Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні», текст якого оприлюднений на сайті Мінінфраструктури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з пояснювальною запискою до документа, передбачається приведення нинішніх тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у відповідність до основних прогнозних макропоказників економічного й соціального розвитку на 2017 рік, затверджених у встановленому порядку Кабінетом міністрів України. Індексація тарифів у грудні 2017 року до грудня попереднього року складе 21%.

Автори документа відзначають, що рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні залишається незмінним із жовтня 2014 року в усіх типах вагонів, окрім вагонів СВ та «Інтерсіті+», а у вагонах СВ – з 2009 року.

«В умовах прогнозу на 2017 рік без індексації тарифів для приведення пасажирських перевезень до рівня беззбитковості (нульової рентабельності) тарифи на перевезення необхідно було б підвищити втричі», – наголошується в записці.

Нагадаємо, раніше було ухвалено рішення про продаж залізничних квитків у терміналах. Крім того, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, коли буде впроваджуватися е-квиток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: