В Україні з'являться пробаційні програми для тих, хто скоїв злочин

Читать на русском
Проекти пробаційних програм будуть розроблятися Міністерством юстиції, а їх реалізацією займатиметься уповноважений орган із питань пробації.

Кабінет міністрів затвердив порядок розробки та реалізації пробаційних програм.

Про це йдеться в постанові уряду №24 від 18 січня, передає «Слово і Діло».

Згідно з затвердженим порядком, суд може зобов'язати особу, звільнену від відбування покарання з випробувальним терміном, пройти пробаційну програму, спрямовану на виправлення та попередження вчинення повторних кримінальних правопорушень. При цьому проекти пробаційних програм розробляються Міністерством юстиції, а їх реалізацією займається уповноважений орган із питань пробації.

Україна вимагає від Росії повернути всіх незаконно переміщених ув'язненихМЗС України висловило протест у зв'язку з практикою незаконних переміщень в РФ громадян України, які відбувають покарання на окупованій території АР Крим.

Витрати на реалізацію пробаційних програм здійснюються з витрат, затверджених для Мін'юсту в Державному бюджеті, та за рахунок не заборонених законодавством джерел.

Зазначається, що до розробки проектів пробаційних програм Мін'юст може залучати підприємства, установи та організації незалежно від форми власності. Крім того, до реалізації програм дозволяється залучати волонтерів пробації, підприємства, установи та організації будь-якої форми власності.

Постанова Кабміну про затверджений порядок набуде чинності з 1 січня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що Росія готова передати Україні 16 засуджених із Криму.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що в Україні засуджено 31 російського військовослужбовця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: