Які продукти подорожчали в середині січня

Читать на русском
Ціни зросли на хліб, молоко, але найбільше – на овочі, а ось вартість свинини та яєць буде знижуватися.

З 10 до 20 січня більш ніж на 1% подорожчали хлібобулочні вироби, молоко зросло в ціні на 3%, але більш за все подорожчали овочі, зокрема картопля «підросла» більш ніж на 5%.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Асоціації постачальників роздрібних мереж Олексій Дорошенко, передає «Слово і Діло».

З 10 до 20 січня більш ніж на 1% зросли ціни на такі продукти харчування: – чорний хліб подорожчав на 1,5% або на 0,16 грн; – хліб білий зріс у ціні на 1,2% (на 0,13 грн.); – яловичина на 1,7% або на 1,54 грн.

Молочні продукти продовжують стрімке зростання. За другу декаду січня ціна зросла на: – молоко на 3% або на 0,46 грн; – Сметану на 2,6% або на 1,04 грн; – сир на 2,4% або на 1,94 грн.

Овочі є лідерами зростання ціни. Так, станом на 20 січня зросла вартість: – картоплі на 5,6% або на 0,31 грн; – капусти на 2,8% або на 0,11 грн; – моркви на 2,1% або на 0,09 грн; – цибулі на 2% або на 0,09 грн.

Крупи, цукор, борошно пшеничне трохи піднялися в ціні – до 1%.

Зниження вартості продуктів може радувати споживачів лише на такі товари: – курячі яйця на 4,3% або на 0,91 грн; – свинина на 1,4% або на 1 грн.

В Україні почав дорожчати хлібЗа першу половину жовтня пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку зріс у ціні на 6 копійок, а житній і житньо-пшеничний – на 5 копійок.

«Вартість яєць буде стрімко знижуватися. Вже на початку лютого ми зможемо побачити ціну в 15 гривень за десяток С1-С2 на ринку. Свинина буде знижуватися поки нам не відкриють кордони для експорту. Хліб буде продовжувати дорожчати. Овочі будуть лідерами подорожчання найближчими місяцями», – підкреслив Дорошенко.

Відзначимо, що після експерименту зі скасуванням державного регулювання цін на продукти харчування соціальні продукти в Україні дорожчали сильніше, ніж очікувалося.

Як повідомлялося раніше, зростання роздрібних цін на курячі яйця в Україні в грудні склало 6,4% на тлі різкого скорочення експорту цього продукту за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: