В «Аграрному фонді» пояснили, чому їх приватизація неможлива

Читать на русском
Частина підприємств сектора АПК має залишитися в державній власності, що дозволить запустити середній агробізнес, який є реальним гарантом соціального розвитку села.
Голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко

Приватизація ПАТ «Аграрний фонд» не відбудеться, тому що фонд не має власних активів і це не зацікавить потенційних інвесторів.

Таку думку висловив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко, передає «Слово і Діло»

«В тому то й річ, що продавати в «Аграрному фонді» буквально нічого. Ми не маємо жодних активів, переробляємо борошно й фасуємо крупи на аутсорсингу, зерно зберігаємо на чужих елеваторах. Основний актив – це ліквідність, запаси зерна, на таке інвестор не прийде», – наводить його слова прес-служба компанії.

За словами Радченка, якщо частина підприємств сектора АПК залишиться державною, це дозволить «запустити потужний шар середнього агробізнесу, який є реальним гарантом соціального розвитку села».

«Середній агробізнес живе «тут і зараз», формує нові робочі місця, в тому числі й в агропереробці. Це податки до місцевих бюджетів, запобігання вимиранню села, інвестиції в локальні дороги», – говорить Андрій Радченко.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України ухвалив рішення про приватизацію ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) та ПАТ «Аграрний фонд». Первинна вартість основних коштів «Аграрного фонду» на 30 вересня 2016 року становила 7,4 млн грн, залишкова – 4,3 млн грн.

Державний бюджет поповнився лише на 188,9 млн грн від приватизації за підсумками 2016 року, однак це на 24,8% більше, ніж у 2015 році. Зокрема, продаж державних часток в обленерго в 2016 році не відбувся через рекомендації радників продавати компанії тільки після ухвалення нових законів у сфері електроенергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: