Голова ФДМ прояснив ситуацію з приватизацією обленерго

Читать на русском
НКРЕКП має ухвалити ставку так званого RAB-тарифу, що гарантує рівень прибутковості та інвестицій в розвиток електромереж у всій країні.

Продаж державних часток в обленерго в 2016 році не відбувся через рекомендації радників продавати компанії лише після ухвалення нових законів у сфері електроенергетики.

Про це в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня» розповів голова Фонду державного майна Ігор Білоус, передає «Слово і Діло».

«Довелося відкласти оголошення аукціонів ... Ці закони мають привести ринок електроенергії у відповідність до стандартів ЄС: вони мають створити ліберальні умови, за яких «генератори» та «дистриб'ютори» енергетики зможуть працювати безпосередньо, а не через посередника – ДП «Енергоринок», як це відбувається зараз», – пояснив Білоус.

Зокрема, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, має ухвалити ставку так званого RAB-тарифу, що гарантує рівень прибутковості та інвестицій в розвиток електромереж у всій країні.

«Без цих нововведень іноземні інвестори бояться брати участь у приватизації, оскільки правила гри на цьому ринку поки залишаються незрозумілими. Тому ми чекаємо голосування в парламенті та оголошення НКРЕКП ставки щодо RAB-тарифу», – зазначив голова ФДМ.

Нагадаємо, що наразі російський капітал контролює 40 відсотків українських обленерго.

Раніше повідомлялося, що договори з Фондом державного майна для права ознайомитися з обласними енергопостачальними компаніями з метою можливої ​​участі в їх приватизації підписали 15 інвесторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: