ФДМ відправляє «Чорноморське морське пароплавство» на приватизацію

Читать на русском
Первинна вартість основних засобів підприємства на 30 вересня 2106 року становила 180,4 млн грн, залишкова – 83,168 млн грн.

Фонд державного майна ухвалив рішення виставити «Чорноморське морське пароплавство» (ЧМП) на приватизацію.

Про це повідомляється в офіційному виданні фонду «Відомості приватизації», передає «Слово і Діло».

Первинна вартість основних засобів підприємства на 30 вересня 2106 року становила 180,4 млн грн, залишкова – 83,168 млн грн.

Відомство також вирішило приватизувати держпідприємство водних шляхів «Устьдунайводшлях».

Відзначимо, що Державна судноплавна компанія «Чорноморське морське пароплавство» наразі примарним активом. За часів СРСР компанія мала флот із 400 суден, однак у 1990-х роках основна частина кораблів була продана на аукціонах за борги на користь офшорних компаній.

ЄБРР підготує державний «Ощадбанк» до приватизаціїЄвропейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допоможе Кабінету міністрів України підготувати продаж 20% акціонерного капіталу Ощадбанку до 2018 року.

У 2003 році рішенням госпсуду Одеської області було відкрито провадження про банкрутство ЧМП, а в лютому 2006 року за рішенням кредиторів компанії розпочалася процедура санації.

У 2011 році Держслужба морського та річкового транспорту («Укрморрічфлот») заявляла, що активи ЧМП залишаться в держвласності й не будуть використовуватися для погашення кредиторської заборгованості підприємства.

Як повідомлялося раніше, за підсумками 2016 року майже 300 об'єктів підготовлені до приватизації.

Нагадаємо, що ФДМ України за підсумками 2016 року планував направити до Державного бюджету 1 мільярд гривень надходжень від оренди держвласності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: