У Німеччині виключили скасування санкцій проти Росії

Читать на русском
Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що санкції з Російської Федерації не знімуть.
Ернст Райхель

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель під час зустрічі з секретарем РНБО Олександром Турчиновим заявив, що санкції з Російської Федерації не знімуть через порушення Москвою Мінських домовленостей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні та методи гібридної війни, яку Російська Федерація веде проти нашої країни і країн Європи. Окрему увагу сторони приділили обговоренню геополітичної ситуації, що склалася в результаті агресивних дій РФ.

За словами Турчинова, Німеччина для України є стратегічним партнером. «Ми вдячні Канцлеру Ангелі Меркель за її послідовну позицію щодо підтримки України і зусилля з мирного врегулювання ситуації на сході нашої країни», - підкреслив він.

Під час обговорення поточної ситуації в Україні Секретар РНБО України наголосив, що проблема відновлення оборонного потенціалу «є для нас пріоритетною». «Ми багато вже зробили в цьому напрямку, але це питання могло б вирішуватися набагато швидше, якби не було блокування військово-технічного співробітництва з нашими партнерами», - зазначив Турчинов.

Говорячи про єдність країн ЄС в питанні санкцій проти держави-агресора, Райхель зазначив, що позиція Німеччини полягає в тому, «що не може бути й мови про пом'якшення або скасування санкцій, оскільки РФ не дотримується Мінських домовленостей».

«Україна може і надалі розраховувати на нашу підтримку», - підсумував посол Німеччини.

Нагадаємо, віце-президент США Джозеф Байден вважає, що міжнародні санкції проти Російської Федерації повинні зберігатися до виконання нею взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, а також повернення Україні окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: