Делегація України в ПАРЄ готує поправки до доповіді щодо особливого статусу Донбасу

Читать на русском
Найбільші застереження в делегатів від України викликають пункт 4 і підпункт 4.1, де є посилання на децентралізацію та очікування від України імплементації спеціального статусу Донбасу.

Постійна делегація Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи готує поправки до доповіді щодо України в тій частині, яка стосується питань імплементації Мінських угод і конституційних змін щодо децентралізації.

Про це в в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила член української делегації, народний депутат від фракції «Самопомочі» Олена Сотник, передає «Слово і Діло».

«Найбільші застереження в нас викликає пункт 4, підпункт 4.1, в якому є посилання на децентралізацію, зокрема ... очікування від України імплементації спеціального статусу Донбасу», – сказала вона.

За її словами, українська делегація не згодна з висновками в доповіді.

«Сьогодні ми готуємо відповідні поправки. Думаю, що наші поправки будуть жорсткими – вилучити згадку про імплементацію Мінських угод у частині децентралізації. Поправки делегації можуть бути м'якшими й відкинути формулювання про необхідність остаточно імплементувати спеціальний статус», – заявила Сотник.

Савченко прокоментувала виключення з делегації ПАРЄНародний депутат Надія Савченко заявила, що після виключення зі складу української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи продовжуватиме займатися депутатською діяльністю.

У проекті доповіді «Функціонування демократичних інститутів в Україні», оприлюдненому на сайті ПАРЄ, зазначається: «Асамблея визнає, що ухвалення конституційних змін у частині децентралізації тісно пов'язане з прогресом у виконанні Мінських протоколів, але підкреслює, що процес децентралізації є важливим для стабільності демократичної консолідації країни».

Нагадаємо, що Росія не братиме участь у пленарних засіданнях ПАРЄ та роботі її комітетів у 2017 році.

Після виключення нардепа Надії Савченко з делегації ПАРЄ представляти Україну замість неї буде Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: