Порошенко прокоментував ідею відмови від Донбасу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував ідею окремих політиків з приводу відмови від Донбасу.

На урочистостях з нагоди Дня соборності України в неділю в Києві Президент України Петро Порошенко жорстко розкритикував ідею окремих політиків з приводу відмови від Донбасу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Як не прикро говорити про це в День соборності, але у нас є політичні сили, які в ретельно завуальованій формі пропонують нам відмовитися від Донбасу. Хочу адресувати цим політикам питання: панове, а ви збирали ці території, щоб ними розкидатися?», - заявив Порошенко.

При цьому, Президент наполіг, ці політсили поводяться неприйнятно та закликають «поводитися з жителями окупованих районів, як ніби вони вже не наші українські громадяни».

Повернення додому: ключові сценарії деокупації Донбасу в 2017 році2017 рік має стати визначальним у долі тимчасово окупованої частини Донбасу. Що робити далі, враховуючи фактор непрацюючих Мінських домовленостей?

«Така стратегія 100% до мируне приведе. Мета Росії - не Донецьк чи Луганськ, мета Росії – вся Україна, а не тільки Крим або Севастополь», - наполіг Петро Порошенко.

У минулому році, Президент України пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом і наполіг, що ні за яких умов Україна ніколи не визнає анексію Криму.

Напередодні Нового року в РНБО також заявили, що 2017-й стане переломним у питанні повернення Донбасу, а в МВС доручили готуватися до деокупації.

Експерти розходяться в поглядах, вважаючи, що шанси на деокупацію вельми невеликі, а Донбас залишиться історією ще не на один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: