Експерт про шанси на деокупацію в 2017 році: Донбас – це історія ще не на один рік

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Дуже амбітна заява, яка більше лягає в передвиборчу площину, ніж у серйозні плани з деокупації Донбасу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи заяву Олександра Турчинова про те, що 2017 рік стане переломним для повернення Донбасу.

«Війна триває майже три роки й жодних серйозних зрушень за цей час не спостерігається. Але гірше за все, що невідомо, чи є взагалі національна стратегія щодо всіх територій – не лише щодо Донбасу, а й щодо Криму. Незрозуміло куди ми рухаємося, що робити, хто та на яких рівнях цим займається», – розмірковує Горбатко.

Очікувати, що 2017 рік стане переломним, можна, але реалії радше такі, що Донбас – це історія ще не на один рік.

При цьому, на його думку, не варто особливо сподіватися на США.

«США зараз, як чорна магічна кулька з бажаннями, а що випаде нам, що станеться, чи буде це на користь РФ або ж на нашу, незрозуміло. Ті заяви, які робить Трамп і щодо його соратників, і призначень, і бажання скасувати укази Обами, – лише слова», – вважає експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Америка – це дуже складний механізм, де інші права та цінності. За великим рахунком, їм взагалі не хотілося б займатися проблемами іншої держави. В них зараз є мета – змінити політику своєї держави, тому думати про те, що вони в першу чергу візьмуться за проблеми інших країн, тим більше України, – помилково», – резюмував Олександр Горбатко.

Нагадаємо, в 2014 році Президент пообіцяв, що Україна не змінить лінії державного кордону й про жодні інші домовленості не може бути навіть мови.

Також Петро Порошенко запевняв, що Україна поверне Донбас мирним шляхом протягом одного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: