Трамп має унікальні можливості для підтримки України – Порошенко

Читать на русском
Президент України вважає, що вікно можливостей у зв'язку з обранням Трампа президентом США відкрито.

**Президент України Петро Порошенко впевнений, що адміністрація новообраного президента США Дональда Трампа підтримуватиме Україну **

Про це він заявив у інтерв'ю [Bloomberg] (https://www.bloomberg.com) в рамках 47-го Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія), передає «Слово і Діло».

«Україна за останні три роки отримувала дуже потужну двопартійну підтримку від США. Це підтримка американського народу, підтримка американського Конгресу, Сенату», – сказав Порошенко.

Порошенко заявив про стійкість євроінтеграційного курсу УкраїниНа зустрічі з послами іноземних держав Президент Петро Порошенко заявив, що Україна залишається вірною євроінтеграції.

«Я абсолютно впевнений і не сумніваюся в підтримці як колишньої, так і майбутньої адміністрації (президента – Ред.) США», – додав Глава держави.

Крім того, Порошенко підкреслив політичну важливість зустрічі з новообраним президентом США Трампом.

«Я був одним із перших світових лідерів, кому президент Трамп зателефонував одразу після виборів. Ми мали цікаву бесіду. Ми визначили день мого візиту до Вашингтона. Порядок денний наших переговорів буде досить великим», – заявив Порошенко.

Пастка для Трампа: нові точки відліку для відносин між США та Україною?Скандали довкола ймовірних зв’язків новообраного президента США з Кремлем не вщухають. Яким чином вони вплинуть на позицію нової адміністрації Білого дому щодо України?

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що домовився про зустріч із новообраним президентом США Дональдом Трампом.

Крім того, за словами прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка, Порошенко зазначив, що «вікно можливостей у зв'язку з обранням Дональда Трампа президентом США відкрито».

Нагадаємо, інавгурацію Трампа бойкотуватимуть 26 конгресменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: