У Приватбанку пояснили ситуацію навколо можливості арешту валютних рахунків

Читать на русском
Претензії власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів, і не ведуть до накладення обмежень на будь-які рахунки або активи ПриватБанку.

ПриватБанк не несе зобов'язання перед власниками єврооблігацій, а рішення про проведення процедури націоналізації банку і механізмів його капіталізації приймалося виключно Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Нацбанком України.

Про це повідомив перший заступник голови правління ПриватБанку Олександр Дубровін, передає «Слово і Діло».

«Суть претензій власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів, і не означають автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи ПриватБанку», - наводить слова Дубровіна прес-служба банку.

За його словами, численні фінансові «експерти», які публічно розмірковують про банк і процеси в банківській системі, «погано розбираються в предметі обговорення».

Скільки банків відправили на ліквідацію в 2016 роціУ 2016 році Національний банк був більш «прихильним» до своїх підопічних – комерційних банків, однак і за підсумками минулого року фінансова система України недорахувалася 21 фінустанови, що надає банківські послуги.

Він також додав, що практика застосування міжнародного права по відношенню до банків не передбачає такої форми забезпечення позовів, як накладення арешту на кореспондентські або будь-які інші рахунки комерційного банку і тим більше його клієнтів. Загальноприйнятою практикою міжнародних судів є зобов'язання по депонуванню на спеціальному рахунку коштів під майбутнє рішення суду по суті позову.

Раніше повідомлялося, що націоналізація ПриватБанку привела до зростання державного боргу до 82% ВВП (близько $71 млрд) станом на кінець грудня 2016.

Відзначимо, що ПриватБанк отримав 65 мільярдів гривень державного фінансування облігаціями внутрішньої державної позики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: