Змерзлі та щасливі: як українські політики дотримуються традицій на Водохреща

Читать на русском

Купання в крижаній воді на Водохреща – давня й дуже популярна народна традиція. І хоча, за Біблією, хрещення Ісуса Христа відбувалося в теплих водах Йордану, для українців різниця між температурою води в Ізраїлі та Україні не стала на заваді дотриманню цього біблійного звичаю. Ревно дотримуються його й деякі вітчизняні політики. «Слово і Діло» зібрало фото українських можновладців під час пірнання в крижану воду в попередні роки.

Так, третій президент України Віктор Ющенко ніколи не втрачав можливості похизуватися своєю відданістю традиціям і неодноразово був помічений в ополонці.

Дуже любить, судячи з кількості фотосесій в ополонці, купатися на Водохреща Михайло Добкін. Очевидно, цього він навчився в свого земляка Геннадія Кернеса.

Не відстає від них депутат із народу Михайло Гаврилюк.

Любить купатися в крижаній січневій воді й мер Києва, причому не сам, а зі своїм братом та родиною.

З нього приклад беруть інші міські голови, наприклад мер Тернополя Сергій Надал і Полтави – Олександр Мамай та екс-мер Запоріжжя Олександр Сін.

Колишній київський міський голова Леонід Черновецький також полюбляв цю народну традицію. Його біла спідня білизна під час купання вже увійшла в історію.

Цілою партією якось пірнали в ополонку «свободівці»: Ігор Мірошниченко, Руслан Кошулинський, Ігор Гузь, Андрій Мохник та Юрій Сиротюк.

Також серед відомих політиків були помічені за купанням на Водохреща Віктор Балога, Олесь Довгий, Єгор Фірсов, Олександр Бригинець та Олексій Гончаренко (останній купався в морі).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: