Стало відомо, коли члени Кабміну найчастіше роздають обіцянки

Читать на русском
Місяцями, коли члени Кабінету міністрів України роздають найбільшу кількість обіцянок, виявилися березень, квітень і травень.
Фото з відкритих джерел

За статистикою, місяцями, коли міністри українського уряду роздають найбільше обіцянок, є березень, квітень і травень.

Такого висновку дійшли аналітики порталу «Слово і Діло».

Зокрема, з’ясувалося, що в середньому щороку в березні прем’єр-міністр України озвучує 18 нових обіцянок. Приблизно по 15 нових зобов’язань глави уряду «Слово і Діло» фіксує в квітні й травні.

Дещо схожий графік демонструє відповідне дослідження обіцянок голів міністерств: у середньому 79 обіцянок щоквітня, 72 – щоберезня й 57 – щотравня. Такий стан речей можна пояснити тим, що в досліджуваний період (з 2014 до 2016 року) саме на весну припало кілька змін уряду. Природно, що кожний новий міністр, приходячи на посаду, озвучував низку першочергових завдань, які «Слово і Діло» фіксувало як обіцянки.

13 друзів Гройсмана: чого чекати від Кабміну в 2017 році«Слово і Діло» дібрало найважливіші обіцянки членів українського уряду, які вони планують реалізувати в 2017 році.

При цьому політична активність Кабміну дещо відрізняється від активності народних депутатів та міських голів, які, як уже писало «Слово і Діло», найбільше обіцяють восени, а саме – у вересні.

Цікаво, що традиційне зниження активності роздачі нових обіцянок у прем’єр-міністрів спостерігається влітку, у вересні активність підвищується, а потім знову спадає (ймовірно, це пов’язано з бюджетним процесом і початком роботи Верховної Ради). А от у підлеглих прем’єра після весняної активності середня кількість обіцянок влітку знижується й не зростає до кінця осені.

Дізнатися, як виконують обіцянки члени Кабінету міністрів, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: