Мінприроди пересадить поліцейських на автомобілі з електродвигунами

Читать на русском
Мінприроди направляє залишок кіотських грошей у розмірі 956 мільйонів гривень на закупівлю гібридних авто Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) для української поліції.
Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric)

Мінприроди направить 956 мільйонів гривень на технічне переоснащення патрульних автомобілів Національної поліції України в рамках дії Кіотського протоколу.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України, передає «Слово і Діло».

«Мінприроди за дорученням Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями про можливість направлення 956 мільйонів гривень на придбання автомобілів із гібридною силовою установкою в розмірі 100% від всієї решти коштів», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він додав, що це ті кошти, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в рамках Кіотського протоколу.

Відзначається, що нові автомобілі будуть поєднувати бензиновий двигун і два електромотори (технологія електрокара i-MiEV).

«Це автомобілі з гібридною установкою. Вони значно скорочують викиди парникових газів і набагато безпечніші для навколишнього середовища», – розповів міністр.

Нагадаємо, що 27 травня цього року Кабмін ухвалив рішення використовувати залишок отриманих від Японії «кіотських коштів» на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіціі.

«651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою надійде до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції», – повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Раніше «кіотські кошти» були використані для модернізації рухомого складу київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) та модернізації парку автомобілів Міністерства внутрішніх справ (понад 0,5 млрд грн).

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав заборону про призупинення санітарних вирубок у межах заповідників і національних природних парків, що належать до відомства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: