Українці стали купувати значно більше автомобілів

Читать на русском
Із січня до листопада поточного року в Україні було зареєстровано 57 тис. 961 нових легкових автомобілів.

Порівняно з 2015 роком попит на нові авто зріс на 41%. Лише за останній місяць осені українці купили 7 728 нових авто, що на 50% більше, ніж роком раніше.

За січень-листопад поточного року в Україні було зареєстровано 57 тис. 961 нових легкових автомобілів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на асоціацію «Укравтопром».

Асоціація повідомляє, що моделі марки Toyota користувалися найбільшим попитом у листопаді. Машини цієї марки обрав 851 покупець. У результаті листопадові продажі Toyota зросли на 56%.

Друге місце за обсягами продажів отримав Renault, чиї продажі зросли на 117% – до 844 нових авто. До трійки лідерів також потрапила Skoda з результатом 507 машин і зростанням в 2,4 раза до листопада 2015 року.

Рада знизила акциз на вживані автомобіліНародні депутати остаточно ухвалили закон про зниження податку на ввезення імпортних вживаних автомобілів.

На четвертому місці опинилася KIA, реалізація якої склала 505 авто (+167%). П'ятим у рейтингу став Volkswagen. Продажі автомобілів цієї марки зросли вдвічі й склали 498 шт.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інфраструктури України виступило з ініціативою привести у відповідність до стандартів ЄС нормативно-правову базу, яка регулює ринок пасажирських автомобільних перевезень.

Відзначимо, що в Україні продажі автомобілів російського виробництва різко скоротилися й можуть бути припинені зовсім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: