Депутати не знайшли 226 голосів для підвищення собі зарплатні

Читать на русском
У Верховній Раді України не знайшлося 226 прихильників підвищення заробітної плати народним депутатам і керівництву парламенту.

Народні депутати не знайшли 226 голосів за постанову про підвищення заробітної плати собі та керівництву Верховної Ради.

За відповідну ініціативу проголосували 117 депутатів при 226 необхідних, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

Проектом постанови, крім виділення коштів на обслуговування діяльності парламенту, аппарату Верховної Ради пропонувалося прив'язати депутатську зарплатню до прожиткового мінімуму.

Планувалося, що зарплатня спікера Ради становитиме 20 прожиткових мінімумів, першого віце-спікера – 19,2 прожиткового мінімуму, віце-спікера – 18,7, голови комітету або керівника фракції – 18, їхнього першого заступника – 17, голови підкомітету – 16,5, члена комітету – 16,2.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді була зареєстрована постанова про підвищення зарплатні депутатам. Крім того, в секретаріаті Кабінету міністрів назвали розмір зарплатні прем'єр-міністра та членів уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: