Дитячий спорт як майданчик для піару харківських нардепів?

Читать на русском
Слово і Діло часто реєструє обіцянки можновладців щодо розвитку дитячого спорту, встановлення дитячих майданчиків тощо. Чи виконують політики те, що обіцяють дітям, і стало предметом нашого огляду на прикладі Харківської області.

Нерідко «Слово і Діло» реєструє обіцянки політиків різних рівнів щодо розвитку дитячого спорту – як на рівні міських голів, так і на рівні народних депутатів – особливо тих, що представляють той чи інший мажоритарний округ. Здавалося б, це найпростіше, що можна зробити для жителів населеного пункту, що за тебе проголосував. Однак і з цим у нардепів виникають проблеми.

Так, днями портал отримав інформацію про те, що народний депутат від «Відродження» Віктор Остапчук, який представляє в парламенті 177-й виборчий округ із центром у місті Куп’янськ Харківської області, провалив обіцянку встановити в мікрорайоні міста «Ювілейний» спортивний майданчик. Дав він її ще 15 червня, 2015 року, а коли «Слово і Діло» звернулось до народного обранця з тим, щоби з’ясувати, чи дотримав він слова, виявилося, що спортивного майданчика на «Ювілейному» від Остапчука так і не дочекались. Натомість, за його словами, відкрився інший об’єкт – парк у селищі Ківшарівка. Проте це жодним чином не виправдовує депутата.

Цікаво, що це не перша подібна невиконана обіцянка Остапчука. Балотуючись на вибори в 2014 році, він у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти будівництву сучасного спортивного палацу в Ізюмі. Не дивно, що цей масштабний проект був відтермінований «у зв’язку із соціально-економічними змінами в країні», тому що був визнаний надто дорогим.

Є серед обіцянок Остапчука ще дві подібні обіцянки: щодо будівництва велосипедної доріжки в парку селища Куп’янськ-Вузловий та забезпечення будівництва хокейної ковзанки там же. Обидві він дав у червні 2015 року й обидві наразі мають статус «у процесі виконання».

«Грішать» подібними обіцянками й колеги Остапчука, що, так само, як і він, представляють у Верховній Раді мажоритарні округи Харкова й області. Наприклад, ще один депутат від «Відродження», обранець 170-го виборчого округу Дмитро Святаш, який напередодні парламентських виборів обіцяв сприяти відродження масового спортивного руху, але поки що не ініціював жодного власного законпроекту за цією тематикою.

З позитивного боку слід відзначити колишнього «опоблоківця» Євгена Мураєва, чия програма зі встановлення спортивних майданчиків триває ще з VII скликання Ради. Станом на осінь 2014 року в окрузі Мураєва (№181 із центром у м. Зміїв) вже було встановлено 104 таких майданчики і робота в цьому напрямку тривала.

Нагадаємо, за підсумками Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро держава виплатила призерам та їхнім тренерам близько 33,7 млн грн призових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: