Суд зобов'язав Генпрокуратуру порушити справу проти Геращенка

Читать на русском

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скаргу на бездіяльність Генпрокуратури щодо невнесення до ЄРДР заяви про скоєння злочину радником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком.
Антон Геращенко

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генеральну прокуратури України порушити кримінальне провадження проти радника міністра внутрішніх справ, народного депутата Антона Геращенка в справі його однопартійця Сергія Пашинського.

Відповідне клопотання про бездіяльність щодо невнесення цих фактів до Єдиного реєстру досудових розслідувань Генпрокуратурою було подано адвокатами, пише в Facebook один з ініціаторів Марина Паринова, повідомляє «Слово і Діло».

«Печерський районний суд щойно задовольнив нашу скаргу на бездіяльність ГПУ щодо невнесення до ЄРДР нашої заяви про скоєння злочину вищими посадовими особами МВС і поліції – Антоном Геращенком і Миколою Жуковичем», – сказала адвокат.

За її словами, злочин Геращенка та Жуковича полягає в незаконному впливі на слідство, коли вже на другий день після події вони оголосили В'ячеслава Хімікуса винним у злочині.

«Такі дії є неприпустимими й кваліфікуються нами за статтею 343 Кримінального кодексу України. Тепер за рішенням суду ГПУ зобов'язана внести дані про злочин до ЄРДР», – додала Паринова.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Пашинський стріляв у Хімікуса зі зброї, подарованої йому Аваковим. Пізніше Пашинського допитували в прокуратурі 7 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: