На інавгурацію Трампа зібрали рекордну суму пожертвувань

Читать на русском
Комітет з інавгурації Дональда Трампа зібрав рекордну суму пожертвувань - 90 мільйонів доларів.
Дональд Трамп

Комітет з інавгурації Дональда Трампа зібрав рекордну суму пожертвувань на проведення церемонії - 90 мільйонів доларів. При цьому кошти продовжують надходити.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Відзначається, що на інавгурацію президента Барака Обами було зібрано 55 мільйонів доларів в 2009 році і 43 мільйони в 2013 році.

«Я не можу уявити собі, як вони збираються витратити всі ці гроші, і чому вони продовжують їх збирати», - заявив Стів Керріган, який керував церемоніями інавгурації для Обами. Він підкреслив, що в 2009 і 2013 роках організаторам не вдалося витратити всі гроші, не дивлячись на те, що церемонії повинні були стати наймасштабнішими в історії.

Незважаючи на те, що адміністрація Трампа повинна відкрити імена спонсорів тільки протягом 90 днів після інавгурації, вже стало відомо, що 1 мільйон доларів пожертвувала компанія Boeing, а 500 тисяч доларів - компанія Chevron.

Нагадаємо, в США тисячі активістів з груп DisruptJ20 і Black Lives Matter намір влаштувати 20 січня у Вашингтоні акцію протесту, щоб зірвати інавгурацію новообраного президента США Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: