Росія підриває основи союзу Європи та США – розвідка ФРН

Читать на русском
Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення наявних на Заході соціальних конфліктів.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції звинуватили Москву в маніпуляціях, спрямованих на підрив тісної взаємодії Європи з США і в поглибленні соціальних конфліктів в Європі.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Такі висновки можна отримати з спільної доповіді, представленого уряду ФРН об'єднаною робочою групою під назвою PsyOps (абревіатура від Psychologische Operationen – «Психологічні операції»).

Автори доповіді стверджують, що Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення наявних на Заході соціальних конфліктів. Як приклад німецькі спецслужби призводять торішню історію з «дівчинкою Лізою», яка, за версією російської пропаганди, була викрадена і зґвалтована арабськими біженцями.

В ЄС визнали, що дії Росії спрямовані на послаблення ЄвропиЛідери ЄС обговорили на саміті агресивні дії РФ, зокрема порушення повітряного простору, кампанію дезінформації, кібератаки, втручання в політичний процес ЄС, гібридні дії на Балканах і в розслідуванні катастрофи рейса MH17.

Також BND і Федеральне відомство з охорони конституції розслідують обставини масованої атаки хакерів на комп'ютерну систему бундестагу навесні 2015 року, відзначається в доповіді.

Раніше розвідка Німеччини – BfV agency – звинуватила Кремль у спробі дестабілізувати країну напередодні виборів федерального канцлера, які пройдуть наступного року.

У поточному році ЄС і НАТО планують створити центр протидії гібридним загрозам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: